мътеница има тънка консистенция от този крем.

мътеница има тънка консистенция от този крем.

мътеница има тънка консистенция от този крем. 150 150 DMC

мътеница има тънка консистенция от този крем.

Alaska Pollockanchoviesatlantic Codchesapeake Blue Crabbrook Troutchannel Catfishchinook Salmoncommon Carpcrawfishdover Solehaddock Fishhake Fishhalibutherringslobstersred Snappersalmon Fishdardines и пилотни градини

млечни

продукти съставляваха млечни продукти. Те се считат за основен диетичен източник на калций, който е съществен елемент за добро здраве и плътност на костите и зъбите, особено при деца.

Според Министерството на земеделието на Съединените щати, ежедневно препоръчаният калций калций Приемът е от 500 до 1300 милиграма за деца, 1000 милиграма за възрастни и 1200 милиграма за възрастни хора. Тези количества могат да бъдат получени с приблизително една порция млечен продукт на хранене.

прясно мляко и неговите продукти .

Списък на млечните продукти, заедно с илюстрацията на техните хранителни факти и ползи за здравето:

Td> американско сирене
brie cheddar
colby вила Крем сирене
feta halloumi мляко
mascarpone Mozzarella Muenster
Paneer Ricotta Yogurt

мляко

Това е питателната течност, произведена от млечните жлези на женските бозайници. Кравето мляко е най -широко използваното, но може да се консумират и овце, кози, биволи и камили. , Австралия и Нова Зеландия.

мътеница

Това е бистра бяла течност с кисел вкус, която се отделя от крема, докато приготвя масло. Произвежда се и чрез изкореняване на изварата, чрез култивиране на обезмаслено или нискомаслено мляко с култура на млечна киселина.

мътеното мляко има тънка консистенция от този крем. Когато се остави да стои, той се разделя на два слоя; по-лекият слой е изработен от суроватка и по-тежкият от казеина, който се е извил на фини бучки.

крем

Кремът е млякото, което се издига на повърхността на нехомогенизирана Мляко, създадено по време на първия етап на приготвяне на масло.

заквасена сметана: крем е, който умишлено е настроен да постигне кисел аромат. Заквасената сметана се прави от крем под налягане, който се форматира с помощта на бактериална култура. Тя е гладка и равномерна текстура.

Масло

Маслото е концентрирана форма, която е напълно съставена от мазнини в млякото. Това е мастно, полу-твърдо вещество с мазна текстура, приготвена от крем за чукане.

Маслото се прави най-вече от краве мляко. Състои се от 80% млечна мазнина и се оценява по подобен стандарт като мляко с предвид аромата, текстурата, цвета и съдържанието на сол.

Кисело мляко

кисело мляко е културно инокулирана ферментация продукт на млякото. Изработва се от крава, коза, овце или биволи, към които се добавят бактериални култури, които превръщат част от лактозата в млечна киселина. Млечното коагулира, когато се получава достатъчно млечна киселина, за да доведе до крайния продукт, кисело мляко.

сирене

продукт, получен от коагулиране и източване на мляко, сметана или смес от двете . Количеството, хранителната стойност и характеристиките на сиренето варират в зависимост от вида на използваното мляко (крава, коза, овце, биволи), метод на производство (свежи или узрели) и местни предпочитания.

сирена обикновено се класифицират според тяхната твърдост:

Пресните сирена се извиват чрез действието на млечнокисели бактерии. Те не се отразяват (не са на възраст) и трябва да се ядат бързо. Вила, рикота, маскарпоне, петит суис и т.н. са някои примери за пресни сирена. Те обикновено са с ниско съдържание на мазнини (1-10% мазнини), нискоенергийни храни. Те стават високо съдържание на мазнини и енергия, когато се добави крема (в случай на крема сирене -34% мазнини).

Меките сирена се узряват за сравнително кратък период, изтощени и формовани. Мазнините съставляват 20-26% от теглото на сиренето. Процесът на ферментация започва на повърхността на сиренето и се придвижва към центъра.

Меките сирена са разделени на две категории.

цъфтящите сирена на кора са покрити с тънък слой мухъл, с кадифена поява. Примери: Camembert, Brie, Coulommiers Cheese). Тази кора е годна за консумация, но трябва да бъде отстранена, ако вкусът му е твърде силен.

научете това тук сега

промиваните сирена са сирена, които претърпяват леки солеви промивки. Примерите включват Livarot, Munster, Bel Paese и др.). Те имат деликатен аромат и интензивен аромат.

Полуфирмените сирена се притискат, неварени сирена, които претърпяват доста дълъг период на зреене. Тези сирена (Cheddar, Cantal, Gouda, Edam, Monterrey Jack, Tilsiter и др.) Имат по -плътна консистенция и бледожълт интериор.

твърдите сирена (твърди сирена) са сирена, които се притискат и варят. Тези сирена (Emmental, Beaufort, Parmesan, Romano и т.н.) могат или не могат да притежават твърда кора. Текстурата на интериора обикновено е твърда, но понякога много зърнеста, както в случая с пармезан и Романо.

сините сирена са тези, чиято извара първо се разбива на парчета, оформена, дренирана, осолена и след това ферментирала с форми . Ферментацията започва от вътрешната страна и се движи отвън. Цялата мрежа от синьо-зелени вени се образува чрез действието на формите и става по-плътна с течение на времето. Тези сирена имат пиперлив, силен, остър вкус и необичайно ронлив текстура.

Ползи за здравето на млякото и неговите продукти

млякото и неговите продукти заемат важно място в цялостното здраве и благополучие. Млякото е незаменима храна, тъй като е изобилна, евтина и много питателна, като е отличен източник на протеини, витамини и минерали.

Млечните продукти храненето е завършено в смисъл, че съставя всички основни аминокиселини и съществени Мастните киселини, които насърчават растежа на мускулите, особено при децата.

млечният протеин е особено богат на аминокиселинен лизин, което прави млякото добра добавка към пръстови зърна, ядки и семена.

Лактозата представлява 97% от въглехидратите в млякото. Голяма част от него обаче се превърна в лесна смилане на млечна киселина след ферментация, както при кисело мляко, сирена и мътеница.

млечни предмети, получени от мляко, естествено богат източник на калций. Калцият осигурява гарантира правилното развитие на зъбите, действа върху функционирането на сърдечните клетки, нервите и мускулите, насърчава растежа на костите и играе роля в предотвратяването на остеопороза, евентуално, колоректален рак и хиперхолестеролемия.

Всички млечни елементи всъщност са добър източник на витамини от В-комплекс като рибофлавин, пиридоксин, тиамин, пантотенова киселина, витамин-В12, магнезий и цинк.

Освен калций, млечни продукти, също отлични в магнезий, фосфор и Калий.

Естественото краве мляко, хранено с трева, е богат източник на витамин-А и β-каротин. β-каротинът е пигментът, отговорен за жълтия цвят на млякото, по-забележим в маслото.

Освен това се счита, че за общата популация има по-голям риск от калций, рибофлавин, витамин- D (в укрепено мляко) и дефицит на витамин-В12, ако млечните продукти, особено млякото, не са част от ежедневната диета.

Купуване и съхранение

мляко и други млечни продукти заемат An Важно място в кухните на няколко страни, особено западните страни. Кравето мляко обикновено се продава пастьоризирано, хомогенизирано, а в някои случаи стерилизира, цели, намалени с мазнини, обезмаслени, изпарени и прахообразни. Проверете датата на използване, маркирана на опаковката.

Изберете сирена, които са дори цвят и консистенция, които описват неговия тип, меки, кремообразни, дори на цвят и не са изсушени. Избягвайте онези със сушени с аромат, крехко бял интериор и твърда кора.

Ето няколко стъпки за съхранение на съвети:

Винаги вари и хладно мляко преди употреба (пастьоризация).

Не съхранявайте мляко, сметана и меко сирене, изложени на стайна температура. Някои сирена Soild обаче могат да стоят добре 4-30 ° C температура без голям риск от микробна атака.

Идеи за обслужване:

Като храна млякото заема важно място в кухнята от няколко държави, особено на Запад.

млякото се консумира като напитка или приготвено. Използва се при приготвянето на деликатни и сърдечни супи, сосове като бехамел, торти, сладкиши и десерти като фланове, крем, сладки ястия, пюрета и някои чинии за готвене. Той се прави в кисело мляко и сирене.

Киселото мляко се яде „както е„ и може да се готви и с ястия. Може да се добави към супи, салати, месо, домашни птици, риба, ястия с тестени изделия, десерти и ароматизирани напитки. Киселото мляко се използва като основна съставка в няколко горещи и студени супи, както и за приготвяне на студен сос за шишчета на скара. Използва се за мариноване и омекване на месо, домашни птици и игра. Това е важна съставка в Близкия Изток и Индийската кухня.

Кремът се използва особено в кафени винегрети, супи, сосове, омлети, десерт в сосове, сладкиши, кремове и супи. Тя е основна съставка в готвенето и се използва върху хляб и тост, а в сандвичи.

сиренето се използва като основна съставка на десерт или за пълнене и гарниране на месо и зеленчуци. Приготвя се с пикантни ястия- салати, сосове, супи, пици, ястия с тестени изделия, храни, суфле, сандвичи със сирене друг от същия вид. Сервиран в края на хранене или като предястие, придружено с вино.

В случай на сини сирена избират с по -малък или по -голям брой вени в зависимост от сорта, разпространени равномерно във вътрешността на сиренето . Този интериор, който обикновено е бял, не трябва да бъде ронлив, твърде сух или твърде солен. Проверете датата на използване на опаковката и избягвайте сирена, които са оставени при стайна температура.

Профил на безопасност

Неспособността да се усвояват лактозата, известна като непоносимост към лактоза, се причинява от неспособността да се хранят лактозата, известна като непоносимост към лактоза, се причинява от The Дефицит на лактаза, ензим, който превръща лактозата в вещество, което може да се абсорбира в червата. Хората, които са непоносими към лактоза, могат да страдат от коремна болка, диария, газ, подуване на корема, гадене и спазми. На пазара е налично мляко със съдържание на лактоза, намалено с 90%. често е причина за хормонални странични ефекти при хората.

Храненето на мляко обикновено е лошо при желязо и витамин-С. Бебетата и малките деца често се нуждаят от добавяне на желязо, за да се избегне анемия с дефицит на желязо.

Cheeses, including cheddar, are high in tyramine content and if a person on Mono-amine oxidase inhibitors (MAOI’s) medication like Phenelzine (Nardil) consumes cheeses, he may develop a medical emergency condition known as hypertensive (high blood pressure) crisis which Имайте симптоми като силно главоболие, изпотяване, кръвотечение от носа, бърз пулс, болка в гърдите, замъгляване на зрението, задух и объркване и трябва да търсят незабавна медицинска помощ. Също така те трябва да продължат да следват диета с нисък тирамин за няколко седмици След спиране Тези лекарства.

Когато подправите ястие, вземете предвид факта, че сиренето обикновено е солено, особено сини сирена, чийто солен вкус се засилва по време на готвенето. (Медицински отказ от отговорност).

≻≻-назад към началната страница от млечни продукти.

Допълнителни ресурси:

САЩ пастьоризирано мляко Наредба. (PDF-OPENS в нов прозорец).

говежди соматотропин. (Отваря се в нов прозорец).

Витамин D за алтернативи на мляко и мляко .. (Отваря се в нов прозорец).

Queensland Devertoment- Диета с ниско тирамин ..

зеленчуци ≺ prevnext ≻ плодове

sitemap

© Copyright 2009-2022 @ Umesh Rudrappa . Всички права запазени.

Начало | За нас | Контакт | Блог | Sitemap | Политика за поверителност | Опровержение.

Топ

Ядливи гъби

Сред хилядите родове налични гъбички, само шепа от тях могат да бъдат култивирани като ядливи гъби. Но преди това, нека първо да научим какви гъби всъщност са?

В опростено отношение, гъбите са многоклетъчни гъбички. За биолог те всъщност са меки, месести разширения на хифи или мицелия, появяващи се над земята.

Ядливи гъби. С любезното съдействие: Гари Стивънс

Сред живите организми те са класифицирани в отделните кралства на гъбичките, различни от растенията и животните. Гъбите нямат хлорофил и следователно не могат да синтезират собствената си храна, което ги принуждава да оцелеят по готови органични вещества за растеж.

Гъбите се предлагат в много различни форми и изяви. По принцип те разполагат с капачка и стъбло и често се откриват върху органичен тор, дърво, хумус или някаква гниеща материя. Липсата на пигмент на хлорофил ги кара да се появяват в цветове, различни от зелени; Обикновено в бели, кафяви, кафяви и тъмни (трюфели).

ядливи гъби

сред хиляди гъби сортове, само няколкостотин може да си струва да проучите безопасното потребление. Като цяло, ядлива гъба може да бъде домашна или дива.

Домашните гъби са тези, отглеждани под контролирано земеделие и се предлагат на пазара чрез автентични търговци на дребно. Дивите гъби се намират в горите и нивите. Те като цяло те са нахранени в природата и може би са ограничени за самоизползване или за споделяне между приятели и роднини.

Класификация на ядливи гъби

ядливи гъбички се срещат в две в две Основни таксономични групи.

Базидиомицетите включват гъбите, гъбичките на рафта (скобата) и болетата;

Аскомицетите включват трюфели и морли.

Тук е impressive list of edible mushrooms with detailed illustrations of their health benefits and nutrition facts:

White button Bolete (porcini) Enoki гъба
maitake morels гъба от стриди
Shiitake трюфели

Хранене на гъби

гъби, надарени с естествени протеини, достатъчно количество витамини, минерали и антиоксиданти.

Те съдържат витамин В-12 в достатъчни количества, които иначе липсват във всяко растение.

въпреки висококачествения им хранителен състав, този, този EY сравнително ниско съдържание на калории и мазнини и съдържа нулев холестерол.

Освен това гъбите носят естествени антиоксиданти като ерготинен, фенолни пигменти и др.

Те наистина са отлични източници на основни минерали като манган, селен, цинк, мед, йод и Молибден.

Освен това гъбите са скромни източници на витамин-D (ерго-калциферол). Витамин D играе жизненоважна роля в метаболизма на калций и фосфат.

Селекция от гъби

Докато колекцията от диви гъби е работа на специалист, култивираните гъби могат да бъдат взети от всеки и могат да могат Бъдете лесно достъпни през по -голямата част от сезона в магазините за хранителни стоки. Изберете прясно изглеждащи, твърди. Избягвайте сухи, обезцветени, свити гъби, тъй като показват признаци на разпадане и следователно, от аромат. В супермаркетите те обикновено се предлагат в пакети с полиетиленови листове, консерви и др.

гъби са много нетрайни. Справят се с тях внимателно. Веднъж у дома, използвайте ги възможно най -рано. Ако изобщо трябва да се съхранява за по-късна употреба, не изключвайте опаковката и го пазете, както е вътре в хладилника, поставен на 0-2 градуса. Продължавайте да се разопакова, разхлабени гъби вътре в хартиен пакет, за да абсорбирате влагата и ги поставете вътре в хладилника за краткосрочна употреба. Гъбите могат да се изсушават и да се съхраняват до една година.

Как да използвате ядливи гъби?

Чисти гъби, които сте възнамерявали да използвате при готвенето. За да почистите, просто ги намажете с мека кърпа или четка, за да премахнете малки торфници на повърхността им. Ако изобщо да се измиете, направете го накратко под течаща вода или в леко оцетна вода. Не им позволявайте да се накисват и влачат.

Contents

Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.