Hangop met Limoncello, meloen en salted caramel walnoten

Hangop met Limoncello, meloen en salted caramel walnoten

Hangop met Limoncello, meloen en salted caramel walnoten 1080 1080 DMC

Hanghop met Limoncello, meloen en salted caramel walnoten

-Ingrediënten voor 4 personen-

– 1L gewone standaard yoghurt – 2 a 3 eetlepels Limoncello – 28 halve walnoten – 3 eetlepels boter – 3 eetlepels kristalsuiker – mespunt grof zeezout – halve galia meloen – rasp van een halve citroen –

-Bereidingswijze-

  • De hangop duurt het langst, dus die kan je bijvoorbeeld ’s ochtend al wegzetten of de avond voordat je wilt eten al klaarmaken. Hang een zeef in een grote kom en leg een dubbelgevouwen stuk kaasdoek of theedoek (wel even goed uitspoelen zodat er geen wasmiddel meer in de stof zit) in de zeef. Giet het pak yoghurt leeg op het doek, dek de bovenkant van de yoghurt af met een stukje huishoudfolie (dan krijg je geen vel op je yoghurt) en zet minimaal 8 uur weg in de koelkast.
  • Maak dan de gekarameliseerde walnoten. Doe de boter, suiker en de walnoten in een hapjespan met goede anti aanbak bodem.
  • Zet nu het vuur laag en blijf gewoon een beetje rustig roeren. Op een gegeven moment is de boter gesmolten en gaat het iets bruisen. Zet dan het vuur op de laagste stand en blijf gewoon rustig doorroeren.
  • Na een minuut of 20 heb je een mooie donkere karamel (pas op, is echt heel heet!).
  • Bestrooi de nootjes nog in de pan met het zeezout; wanneer je ze uit de pan haalt koelen ze zo snel af dat het zout al niet meer blijft plakken. Leg een stuk bakpapier op een krant en schep de walnootjes voorzichtig uit de karamel met een klein vorkje en leg ze op het bakpapier zonder dat ze elkaar aanraken. Vind je dit teveel gedoe? Stort dan de hele walnotenkaramelmassa op het bakpapier en breek in stukken wanneer het afgekoeld is.
  • Wanneer je hangop klaar is schep je de uitgehangen yoghurt in een kommetje (het uitgelekte water kan je weggooien) en meng even goed met een paar eetlepels limoncello en steek 16 rondjes of blokjes van de meloen.
  • Leg op elk bord 4 stukjes meloen en maak met 2 natte lepels quenelles van de hangop. Leg de quenelles tussen de meloen. Verdeel een aantal van de gekarameliseerde walnoten over het gerecht en rasp een heel klein stukje schil van een citroen boven het bord.
Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.