Koffie semifreddo

Koffie semifreddo

Koffie semifreddo 259 194 DMC

Koffie semifreddo

– Ingrediënten –

– 1 eetlepel espresso poeder -1 eetlepel Nola Coldbrew – 4 grote eieren, gescheiden – 100gr basterdsuiker – 300ml volle room – 100gr chocolade ‘honeycomb’, fijngehakt

– Bereiding –

  • De beste mal om te gebruiken is een 1-liter siliconen broodblik. Als je er geen hebt, kun je een gewoon broodblik met huishoudfolie bedekken. Combineer in een kom de likeur, espresso poeder, eidooiers en suiker. Meng een paar minuten tot een goede combinatie. Klop de room tot zachte pieken in een andere kom. Doe hetzelfde met de eiwitten in een aparte kom. Roer de room voorzichtig in het koffiemengsel en voeg er vervolgens het eiwit aan toe. Roer tot slot de stukjes chocolade erdoorheen.
  • Giet het mengsel in de vorm en vries het vervolgens in. Het is tot zes weken houdbaar. Als je het niet meteen gaat eten, wikkel het dan in folie om het te beschermen tegen diepvriesverbranding en smaakvervuiling. Om te serveren, haal je het uit de diepvries en pak je het uit. Snijd in plakjes en garneer met chocoladekrullen, een mokkasaus of wat met chocolade bedekte koffiebonen.

Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.