Limoncello stoofpeertjes

Limoncello stoofpeertjes

Limoncello stoofpeertjes 1080 1080 DMC

Limoncello stoofpeertjes

– Ingrediënten –

– 6 stoofpeertjes (bijvoobeeld Gieser Wildeman’s) – 200 ml water – 300 ml Limoncello – 150 gram suiker – 2 kaneelstokjes – 1 vanillepeul – 3 jeneverbessen – 3 kruidnagels – 1 halve citroen –

– bereidingswijze –

  • Schil de stoofpeertjes maar laat het steeltje eraan zitten. Snij de halve citroen in tweeën en leg samen met de peertjes in een pan, zet de peertjes rechtop. Doe de kaneel erbij, snij de vanillepeul door de lengte in en doe die samen met de suiker, kruidnagels  en de jeneverbessen bij de peertjes. Schenk het water en de Limoncello over de peertjes en laat langzaam aan de kook komen. Zodra het kookt doe je de deksel op de pan (met een kiertje voor de lucht) draai je het gas laag en laat je de peertjes 60 minuten zachtjes gaar stoven. Serveer met vanille ijs, hangop of maak er een feestelijke taart van!
Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.